bao-med logo tree

De Baobab Boom

Afrikaanse baobabs, wetenschappelijk bekend als Adansonia Digitata, zijn de oudste levende organismen in Afrika. Deze bomen slagen erin langer te leven dan elke plant en dier om hen heen, de bomen kunnen meer dan 1000 jaar oud worden. Baobabs bevatten enorme hoeveelheden water. Dit water wordt opgeslagen in de cellen van hun stam, hierdoor hebben de bomen hun karakteristieke gezwollen vorm. Dit helpt hen overleven in de meest droge gebieden van Afrika.

Baobabs zijn miljoenen jaren geleden ontstaan ​​in West-Afrika en verspreidden zich in de loop van de tijd naar andere delen van de wereld waardoor nieuwe soorten zijn ontstaan. Er zijn 9 baobab soorten, van deze 9 zijn er zes ontstaan op Madagascar, een in Australië en twee in Afrika. De boom die wordt gebruikt voor de BAO-MED olie komt uit Zuid-Afrika.

Baobab Fruit

Het baobab vrucht heeft een harde buitenkant en is bedekt met kort fluweelachtig haar. De vorm kan variëren van langwerpig tot rond. Grote vruchten kunnen meer dan 2 kg wegen en meer dan 400 zaden bevatten; kleinere kunnen de grootte zijn van een appel met slechts een paar zaden. De zaden zijn donkerbruin / zwart en niervormig. Ze zijn ongeveer een centimeter lang en hebben een zachte binnenkant. De olie kan worden geëxtraheerd uit de zaden en worden gebruikt op de huid of het haar.

Binnen in de vrucht is er een droog, wit poeder waarin de zaden in een los netwerk van rode vezels worden gehouden. Het poeder is rijk aan verschillende vitamines en kan worden gebruikt in smoothies of supplementen. De vrucht heeft 4-5 maanden nodig om volwassen te worden en wanneer de vrucht rijp is valt het op de grond.

Duurzaam geoogst

community friendly

Het oogsten van baobab fruit voor onze BAO-MED producten is een duurzaam proces. Voor deze pure gecertificeerde biologische olie verzamelen wij alleen het fruit dat vanuit de boom op de grond is gevallen en laten hierbij de boom intact. Op deze manier zorgen wij voor een duurzame oogst en kan de boom nog honderden jaren fruit produceren.

Het baobab fruit is rechtstreeks afkomstig van de gemeenschappen die in de armste en meest onderontwikkelde delen van Zuid-Afrika en Venda leven. Door de directe samenwerking leveren wij een economische bijdrage aan de lokale bevolking.

Bao-med producten

Het BAO-MED assortiment bestaat uit 4 unieke producten. Het baobab fruit vormt de basis van deze producten. De zaden uit het baobab fruit worden koudgeperst, tijdens dit proces vormt zich een olie die wordt gebruikt in de BAO-MED Pure oil, soap en bodywash. Het witte baobab poeder dat de zaden bij elkaar houdt wordt versneden en gebruikt in de voedingssupplementen.

Elk product heeft zijn eigen unieke voordelen voor de huid, hoofdhuid, haar of nagels. Ook zijn de producten zo ontwikkeld dat ze kunnen worden gebruikt door mensen met een gevoelige huid.

groep